Pandora 2013, Gebakborrel

Van ene mysterieuze Evers Ossdorp ontvingen we opeens de volgende mail:

Beste Pandora-teams,
Dinsdag 14 mei is de GEBAK-borrel. Hier worden twee bonuswapens uitgedeeld voor Pandora. Een wapen bemachtigen kan door de lekkerste of de origineelste taart aan te leveren. De taarten zullen beoordeeld worden door een zeer deskundige jury bestaande uit een aantal MeisCie-leden. Om kans te maken op een bonuswapen dient de taart uiterlijk 16:30 uur ingeleverd te zijn bij de jury. Bij het inleveren van de taart ontvangen wij graag een bordje met jullie teamnaam erop en de ingrediënten die gebruikt zijn. Dan kunnen mensen met een allergie zelf kijken of ze een stukje taart mogen of niet.
Liefs en succes met bakken,
De MeisCie

Deze naam was al vaker gebruikt in de communicatie van Pandora, volgens de informatie op de officiële website was dit ook de enige persoon binnen de commissie. Tijdens de eerste meeting bleek Evers echter afwezig te zijn. Enigszins benieuwd naar wie Evers was werden we wel, wellicht dus dat de MeisCie ons hier meer over weet te vertellen. Zelf zijn we ook met een overpowered decoder op zoek gegaan, en kwamen zo terecht op Twitter, waar we konden vinden dat Evers een groot fan is van het observeren van vogels, vooral in de periode waarop vogels massaal het zonnige zuiden zoeken. De vogels die overblijven mogen dan worden bijgevoerd met mezenbolletjes (ook geschikt voor andere vogels). Als we de MeisCie nou eens als vogels zouden behandelen, wellicht zouden zijn ons dan weten te vertellen wie Evers is.

Natuurlijk is het vogelvoer dat je in de winkel koopt niet heel geschikt om aan de MeisCie te voeren, niet alleen is dit voor mensen verre van gezond, ook de presentatie zal geen prijzen winnen. Punt 1 valt op te lossen door de commissie voortaan de MeesCie te noemen, het zijn natuurlijk niet voor niets mezenbolletjes. En ook zijn er voldoende oplossingen voor punt 2. Maar natuurlijk is het beter om zelf iets te bedenken.

Normaal gesproken is bij de gebakborrel het gebruik van een overdosis chocola erg af te raden. Vrijwel elk mannelijk team heeft namelijk het idee dat het een goed idee is om de MeesCie om te kopen met veel chocola, waardoor al deze inzendingen op elkaar lijken, terwijl het juist de bedoeling is om er uit te springen. Echter, met een beetje creativiteit moet het wel mogelijk zijn toch een erg afgezaagd recept als chocoladetruffels in een nieuw en verrassend jasje te gieten.

Ons recept begint met een standaardtruffel: chocola, boter en suiker

IMG_0032 IMG_0036

En wat een geluk: de boter was nog eens goedkoper ook. Wat betreft gewicht heb je ongeveer evenveel boter als chocolade nodig.

IMG_0030

De chocolade moet natuurlijk kneedbaar zijn, dus dit moet eerst gesmolten worden in een zinderende hitte. In tegenstelling tot vorig jaar kon dit jaar de boormachine gewoon in de kast blijven liggen.

IMG_0037Hierna moet de boter door de chocola heen. Aangezien de chocola nog erg heet is wil je dit niet direct met je handen kneden.

IMG_0040Deelname aan Pandora kost erg veel energie, en dat zit natuurlijk in boter en chocolade nog niet genoeg. Kortom: tijd voor suiker. Voor de hoeveelheid: volg je smaak. De poedersuiker kan eventueel ook vervangen worden door witte basterdsuiker. Als de smaak van boter wat te overheerschend is kan je er ook voor kiezen wat extra cacaopoeder toe te voegen.

IMG_0033En niet te vergeten: het geheime ingrediënt, namelijk chilipoeder. Hiervan is slechts een klein beetje nodig, vooral als je chilipoeder van de toko gebruikt. Proef regelmatig of het genoeg is. De bedoeling is dat je niet het chilipoeder proeft, maar dat je toch onbewust een extra smaak-kick voelt.

IMG_0034Om het geheel iets romiger te maken wordt er wat slagroom toegevoegd. Let hierbij op dat er niet teveel toegevoegd wordt, want de truffels worden hiervan niet alleen iets romiger, ook vallen ze sneller uit elkaar. Hierna is het zaak om het geheel voorzichtig te kloppen, het gebruik van een mixer of boormachine is toegestaan, maar op eigen risico. Laat dit geheel na het kloppen een uurtje of twee wat kouder worden en opstijven in de koelkast.

IMG_0041

En iets bijzonders erbij? Waarbij? Aardbei! Let op dat de aardbeien niet te groot mogen zijn, dus van de grote exemplaren moeten stukjes afgesneden worden. Het lot van deze stukjes mag de creatieve geest van de lezer (die letterlijk het rolstruikrecept aan het uitvoeren is, dus eigenlijk helemaal niet creatief is) zelf bedenken.

IMG_0045Hierna is het tijd om een bord te bestrooien met cacao, een aardbei in te pakken met chocolade (dit gaat beter als de aarbeien drooggedept zijn) en dit rol je door de cacao, zodat het ophoudt met plakken. Een andere buitenkant hierbij is ook mogelijk, denk bijvoorbeeld aan kokos of chocoladehagelslag.

IMG_0047Dit geheel mag weer terug de koelkast in, het liefst natuurlijk in meerdere etages. De oplettende lezer zal nu zien dat de broccoli geen chocoladejasje heeft gekregen.

IMG_0038Hierna is het tijd voor de presentatie. De bolletjes (of chocolaardbeirolstruikjes) moeten netjes in netjes gestopt worden. Hiervoor hebben we iets nodig waar netjes van gemaakt kunnen worden.

IMG_0053En met behulp van een schaar en een nietmachine vallen hiervan prachtige meizenbolletjes te maken.

imageDe [rb]olletjes zijn vervolgens opgehangen aan onze mascotte, want blijven staan werkte niet heel goed meer.

imageAan de andere inzendingen te zien had niemand de hint van de vogels goed begrepen. Iets boven het midden op de foto is de soesjessombrero te zien van team El Pandora (vrij vertaald uit een raar dialect) die de prijs heeft gewonnen voor de meest creatieve taart. De belangrijkste prijs, de lekkerste taart, kon uiteraard maar naar één team gaan, namelijk Rolstruik.

imageBij een taartborrel hoort uiteraard ook een bonuspuzzel, die dit keer een oefening in het gebruik van google was. Alle regels waren verwijzingen naar sprookjes van de gebroeders Grimm, waarbij het juiste antwoord natuurlijk zes dienaren moet zijn. Ten oosten van gebouw 6: Paviljoen hing aan een soort van elektriciteitshuisje een stuk met de melding dat we wellicht vanavond meer zouden horen van de vreemde observatoren. Ook was deze puzzel voorzien van een puzzelcode, maar helaas was de organisatie zo onsportief om het inleveren hiervan alleen in een zeer klein tijdsbestek toe te laten, waardoor wij om 20:15 op dezelfde avond al te laat waren. Op ons vraagstuk wie Evers Ossdorp nou eigenlijk is hebben we nog steeds geen antwoord mogen ontvangen.

bonus2

Comments are closed.